Resa Teknik / Prylar
Publicerat: 2022-06-17

Spaning

Unik ljudupplevelse i bilen hos Renault

Unik ljudupplevelse i bilen hos Renault

Renault och musikern Jean-Michel Jarre samarbetar om att göra bilar med unika ljudupplevelser i bilen. De senaste innovationerna "Sonic Roads" och "Sound Bubbles" kommer på Renaults framtida elbilar. Det treåriga samarbetet inom teknisk akustik mellan Renault och Jean-Michel Jarre och som syftar till att utveckla ljudupplevelsen, kretsar kring tre nyckelområden:
Tekniken "Less is more" är inbyggd i konceptbilen Scénic Vision (som just nu visas upp på Vivatech, den årliga teknikmässan, dedikerad till innovation i Paris) och som speglar Renaults ambition att designa ett ljudsystem med så få komponenter som möjligt. Scénic Vision har färre högtalare i bilen men ett innovativt ljudsystem med mellanbashögtalare i varje dörr och med "Sound bubbles" ljudbubblor installerade i varje nackstöd.
En ny ljudsignatur a la Jean-Michel Jarre för elbilarna som täcker en rad funktioner; välkomstsekvensen när föraren går in i bilen, det kompletta ljudsystemet (komponenter, algoritmer, plats) samt ljudet från en elbil som kör under 30 km/h för att varna fotgängare.
"Sonic Road" är en patenterad Renault-tjänst som ger en bättre sensorisk upplevelse. Tjänsten bygger både på förarens musiksmak och kontextuell information; platser, landskap, väder och även tid på dagen. Jean-Michel Jarre har utarbetat ett sätt att para ihop data som upptäcks av bilen med musik vilket ger en helt ny upplevelse för alla passagerare och som förstärker känslan av att vara helt i symbios med den omgivande miljön.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/renault/pressreleases/renault-och-jean-michel-jarre-samarbetar-om-unik-ljudupplevelse-i-bilen-3189373
 
Bild: Press Renault