Shopping
Publicerat: 2017-11-06

Spaning

Var tredje julklapp köps på nätet

Var tredje julklapp köps på nätet

Svenskarna uppskattar att de kommer att handla julklappar för cirka 20 miljarder kronor i år, varav 6,4 miljarder kronor via e-handel. Det innebär att var tredje julklapp kommer att inhandlas via internet i år. Det framgår av PostNords julprognos, baserad på kommande e-barometern för Q3 2017.
Förra året e-handlade svenska konsumenter julklappar för cirka 5,5 miljarder. I år spås alltså den siffran öka med hela 14 procent. Det innebär också att var tredje julklapp kommer att inhandlas på nätet i år, vilket kan jämföras med julhandeln 2014 då 24 procent av julklapparna handlades online.
Varannan person (46 procent) anger att de kommer att e-handla julklappar och högst är andelen bland 18-49-åringarna, där nästan 7 av 10 tänker köpa en del av sina julklappar på nätet. Dessutom säger nästan hälften av dessa att de kommer att köpa mer än hälften av julklappsinköpen online, och var tionde respondent kommer att handla samtliga sina julklappar online.
Läs mer här: https://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord-sverige/2017/julhandeln-fortsatter-att-flytta-ut-pa-natet-var-tredje-julklapp-kommer-att-kopas-online/