Hem / Boende
Publicerat: 2014-08-26

Spaning

Världens första gemensamma trädgård on demand 

Världens första gemensamma trädgård on demand 
En tillfällig trädgård på 26 kvm skapades på ett varuhustak i Manchester under den urbana trädgårdsfestivalen Dig the city, som avslutades den 10 augusti.
Bristen på parker och grönska i industristaden Manchester gav upphov till idén om en tillfällig trädgård som kunde vara gemensam. MagneticNorth, som står bakom konceptet, menar att det finns ett stort behov av att tillfredsställa människors önskan av att vistas i grönområden, speciellt i storstadsområden där tillgången är begränsad. Framtiden handlar om tillgång och inte ägande.
Intresset för att registrera sig för en timmes trädgårdstid hos allmänheten visades sig vara stort. Utrymmet kom bland annat att användes av föräldrar som ville leka där med sina barn, en kvinna som ville dricka vin och läsa sin bok i grönskan och en ung man som ville använda platsen för ett frieri.
Fördelarna med en gemensam trädgård är flera. Dels kan den värdefulla tiden i grönområdet avnjutas av flera, dels behövde ingen äga den och besökarna behöver inte lägga ned någon tid på trädgårdsskötsel. Vd:n på magneticNorth hoppas att idén blir permanent och söker därför partners och potentiella områden för att kunna sätta igång fler projektet.
Läs mer om projektet http://www.plotmanchester.com/