Kultur / Fritid
Publicerat: 2022-06-14

Spaning

Way Out West lanserar egna NFTs

Way Out West lanserar egna NFTs

Musikfestival Way Out West teamar upp med den fan-drivna musikplattformen Corite för att erbjuda unika festivalupplevelser både innan, under och efter festivalhelgen. Tillsammans med festivalens besökare och med stöd av artificiell intelligens kommer Way Out West och Corite att ta fram unika digitala konstverk – WOW Moments.
Way Out West 2022 kommer att inkludera digital konst skapade av festivalbesökare, artister och fans för att hylla stora som små minnen och händelser i form av “WOW Moments”. Projektet är ett samarbete med Corite som har varit med och tagit fram konceptet och som även kommer att tillhandahålla stora delar av teknikplattformen. WOW Moments kommer utnyttja AI och samlas i ett NFT-galleri online på corite.com/wow och i festivalens officiella app.
WOW Moments är resultatet av en lång historia av minnen som har skapats i Slottsskogen och runt om i staden då festivalen har ägt rum. Från minnesvärda konserter till när Way Out West blev den första helvegetariska festivalen och kärlekshistorier mellan besökare – festivalen är full av händelser av olika slag som genom åren blivit del av dess hjärta och själ. Det är dessa minnen, både besökarnas och festivalens, som kommer att bli konst som dessutom kan köpas och säljas. Det kommer också att finnas ett mycket begränsat antal unika WOW Moments som släpps inför festivalen.
 
Källa: https://www.wayoutwest.se/nyheter/wow-and-corite-celebrate-festival-experiences-on-blockchain/
 
Bild: Press Luger