Teknik / Prylar
Publicerat: 2020-12-11

Spaning

1 miljard har tillgång till 5G

1 miljard har tillgång till 5G

Telekomföretaget Ericsson förutspår att fyra av tio mobilabonnemang 2026 kommer att vara 5G enligt den senaste utgåvan av Ericsson Mobility Report. Enligt rapporten beräknas att mer än 1 miljard människor – 15 procent av världens befolkning – i slutet av året kommer att bo i ett område som har 5G-täckning. År 2026 kommer 60 procent av världens befolkning att ha tillgång till 5G-täckning, ca 3,5 miljarder människor.
Rapporten belyser också varför 5Gs framgång inte enbart kommer att begränsas till täckning eller enbart prenumerationsnummer. Dess värde kommer också att fastställas av nya användningsområden och tillämpningar.
Ett sådant exempel är IoT, bland annat avsett för tidskritiska program som kräver dataleverans inom en angiven tidslängd, som kommer att införas i 5G-nätverk. Detta kommer att möjliggöra ett brett utbud av tidskritiska tjänster för konsumenter, företag och offentliga institutioner inom olika sektorer.
Sk ”cloud gaming” är en annan framväxande applikationskategori. De kombinerade funktionerna som tillhandahålls av 5G-nätverk och edge compute-teknik kommer att göra det möjligt för spelstreamingtjänster på smartphones att konkurrera med en kvalitet av upplevelse i nivå med PC eller konsol motsvarigheter, öppna upp för nya typer av innovativa spel baserade på rörlighet.
 
Källa: https://www.ericsson.com/en/mobility-report/reports/november-2020
 
 
Bild: Press Ericsson