Mat / Dryck
Publicerat: 2019-08-06

Spaning

27 procent har minskat sin köttkonsumtion

27 procent har minskat sin köttkonsumtion

Intresset för växtbaserad mat fortsätter att öka och de förändrade matvanorna tar många med sig på semestern. 34 procent av nordborna äter mer vegetarisk mat idag jämfört med för fem år sedan, och borta är de dagar då det endast fanns ett vegetariskt alternativ på restaurangmenyn. Det visar Vings nordiska Semesterrapport från juni 2019.
Jämfört med för fem år sedan:
34 %, har ökat sin konsumtion av vegetarisk mat
27 % av respondenterna har minskat sin konsumtion av kött
En av tio (9 %) väljer att äta mer vegansk mat
43 % svarar att de äter mer fisk
33 % äter mer skaldjur
31 % äter mer kyckling
 
Läs mer: https://www.ving.se/om-ving/semesterrapporten/2019
 
Bild: Ving