Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-02-11

Spaning

Appen som håller koll på dig

Appen som håller koll på dig

Har du någonsin reflekterat över din egen användning av din mobil? Eller över andras användning av deras mobil? Då har du också insett hur svårt det är att låta den vara ifred. Med appen "Menthal" kan man få hjälp att minska sin användning av telefonen.
Menthal är en gratis-app för Android som övervakar hur du använder din smartphone och exakt vad du använder den till. Plus, för att verkligen hjälpa dig sluta, jämför appen dina potentiella missbruk med den övriga befolkningen för att du ska få en inblick i hur starkt ditt beroende av telefonen är. Ibland vet man inte riktigt hur mycket tid man egentligen lägger på telefonens olika funktioner, hjälpmedel och nöjen. Men nu finns bevis.
Denna app kategoriserar också dina uppgifter för att berätta vilken typ av personlighet du har. En del människor är naturligt mer interaktiva än andra vilket kan vara bra att veta om. Om du tillhör den del av befolkningen som är mindre aktiv kan statestiken visa på att du försöker vara lite mer engagerad i människor och socialt tillgänglig i högre grad. Appen ger dig helt enkelt möjlighet till en mer balanserad digital livsstil.