Kultur / Fritid
Publicerat: 2018-12-01

Spaning

Årets julkalender blir röststyrd

Årets julkalender blir röststyrd

I år kan årets julkalender i Barnradion ”Tonje i Glimmerdalen” upplevas på ett helt nytt sätt. Förutom att kunna lyssna på julkalendern på vanligt vis så kan barn och föräldrar tillsammans utforska och styra små äventyr med rösten.
Förutom att kunna lyssna på julkalendern i P4, på Barnradions hemsida, i appen Sveriges Radio Play och genom smarta högtalare så går det också att träda in i en interaktiv värld av “Tonje i Glimmerdalen” i Google Home eller i Google Assistent. Den interaktiva upplevelsen består av flera små äventyr som styrs med lyssnarens egen röst och lämpar sig för familjer med yngre barn.
I den röststyrda upplevelsen får användaren följa med måsen Gavia, som Tonjes mamma hittade när den var liten. Gavia låter lyssnarna flyga med i Glimmerdalen för att lära känna byn och personerna som bor där. Det är dem som bestämmer vart måsen ska flyga, vad som ska dekorera pepparkakshuset, hur berget Sïlpevaerie ska muntras upp eller hur Gavia ska bygga en spark.
För att kunna uppleva den interaktiva versionen av “Tonje i Glimmerdalen“ behövs en Google Home eller gratis-appen Google Assistent, som finns både till Android och Iphone.
 
Läs mer: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=5206&artikel=7097133