Shopping
Publicerat: 2018-12-21

Spaning

Åter rekord för julhandeln på nätet

Åter rekord för julhandeln på nätet

Fram till den 18 december har svenskarna handlat julklappar för över 18 miljarder kronor och 38 procent av inköpen har hittills skett online. Det innebär att svenskarna i år e-handlat julklappar för knappt 7 miljarder kronor. Det framgår av en ny julundersökning från PostNord.
När undersökningen gjordes, den 17-18 december, hade fler än 80 procent av de svenska konsumenterna handlat julklappar för mer än 18 miljarder kronor varav knappt 7 miljarder kronor på nätet.
Svenskarna tror att de kommer att handla in i det sista och spendera ytterligare drygt 7 miljarder kronor fram till julafton. Det skulle innebära att den totala julklappskonsumtionen landar på dryga 25 miljarder kronor, varav 9,5 miljarder på nätet. Det skulle i sin tur innebära att knappt 4 av 10 julklappar skulle införskaffas online i år.
54 procent av svenskarna har e-handlat julklappar hittills i år. Mest handlar 30-49-åringarna, där drygt 7 av 10 i åldersspannet köpt minst en julklapp på nätet.
Leveranserna blir en allt större del av köpupplevelsen online idag. Och i PostNords julundersökning var 85 procent av e-handels-konsumenterna nöjda med sin senaste e-handelsleverans, oavsett om den skett via utlämningsställen, av brevbäraren eller med någon annan form av hemleverans. Bara 3 procent var missnöjda. Vänte-tiderna på att få ut sina paket på ett utlämningsställe uppskattades i genomsnitt till mindre än fem minuter.
 
Källa: https://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord-sverige/2018/rekord-for-julhandeln-pa-natet/