Atrium Ljungberg lanserar koncept för paketutlämning

Atrium Ljungberg lanserar koncept för paket-utlämning

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg lanserar nu Leveriet, en helt ny lösning för paketutlämning i ombonade butiksmiljöer med serviceinriktad och kunnig personalstyrka. Satsningen är ett nytt koncept med syfte att integrera den växande e-handeln i de fysiska miljöerna, öka servicen och säkra köpupplevelsen hela vägen från nätköp till upphämtning av paket.

På Leveriet erbjuds även tilläggstjänster som provrum, paketinslagning och möjlighet att göra sig av med otympligt emballage. Leveriet kommer även att erbjuda e-handelsaktörer möjlighet att visa och ställa ut sina produkter och på så sätt etablera en personlig och fysisk kontakt med sina kunder. Dessutom kommer Leveriet att fungera som en logistikhubb för e-handlare och andra aktörer som behöver ett så kallat utskjutet lager.

Satsningen använder Ericssons nya globala standard för logistik och leveranshanteringssystemet LogTrade. Den bakomliggande teknologin möjliggör bland annat att Leveriet kan ta emot leveranser från vilken transportör som helst. Initialt sker frakthantering med Postnord, DB Schenker och Best Transport, men kommer inom en snar framtid att utökas till flera transportörer.

Leveriet testas först i Stockholm och Malmö och ambitionen är att konceptet ska kunna rullas ut i flera svenska städer.

 

Läs mer: https://www.al.se/press/pressmeddelanden/2018/atrium-ljungberg-integrerar-e-handeln-genom-nytt-paketombudskoncept/