Resa
Publicerat: 2022-04-20

Spaning

Audi visar upp urbant bilkoncept

Audi visar upp urbant bilkoncept

Audi presenterar den tredje i raden av konceptbilar – Audi urbansphere. Konceptbilen har designats med interiören i fokus och skapades initialt för de trafiktäta kinesiska megastäder, även om konceptet lämpar sig för fler användningsområden i världen. I de urbana miljöerna, där det råder brist på personligt utrymme. Interiören är dessutom fylld med teknik och digitala tjänster som tilltalar alla sinnen och erbjuder en helt ny upplevelsenivå.
Bilen är utrsustad med Audis egna lösningar och integrering av digitala tjänster från andra leverantörer. Bilen tar också hand om vardagssysslor utöver själva resan, som att boka middag eller handla online från bilen. Dessutom kan den självkörande Audi urbansphere concept hämta upp sina passagerare i hemmet och själv hitta en parkeringsplats och ladda batteriet. Det finns även kundanpassade infotainmenttjänster, som t.ex. sömlös integrering av videoströmningstjänster ombord.
Audi urbansphere är även en hälsozon med digitala möjligheter som framkom i samskapandeprocessen med kinesiska kunder. Stressdetektering är ett exempel, där adaptiva program använder ansiktsskanningar och röstanalys för att fastställa hur passagerarna mår och ger personliga förslag på avslappning, till exempel med en meditationsapp som kan användas via den personliga skärmen och den privata ljudzonen i nackstöden.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/audi/pressreleases/rymdresor-i-megastadens-hjaerta-audi-urbansphere-concept-3176164
 
Bild: Press Audi