Media Shopping
Publicerat: 2020-07-10

Spaning

Coop lanserar AR-spel i daglig-varuhandeln

Coop lanserar AR-spel i daglig-varuhandeln

Inom ramen för Coops utvecklingsplattform Testlabbet lanserar nu Coop en testversion av AR-spelet Receptjakt tillsammans med Peppy Pals. AR-spelet kan spelas av både vuxna och barn i Stora Coop Tumba och i Stora Coop Bromma samt Stora Coop Åkersberga. Genom att använda Augmented Reality skapas känslan av att Peppy Pals karaktärerna följer med användaren i butiken. Om testet slår väl ut är målsättningen att erbjuda AR-upplevelsen i fler butiker och nå fler kunder.
I den nyutvecklade appen som Peppy Pals tagit fram på uppdrag av Coop kan barn och vuxna ta hjälp av olika Peppy Pals karaktärer för att plocka ihop ingredienserna som behövs för den middag eller efterrätt som de valt. Jakten efter ingredienser tar användaren till olika delar av butiken och man kan välja mellan ett antal recept som kommer från Coops provköks gedigna receptbank. Recepten i spelet byts ut varje vecka och är noga utvalda för att passa hela familjen.
AR-läget i appen kommer endast vara tillgängligt i de tre utvalda pilotbutikerna. Man kan däremot använda inköpslistorna och recepten i spelet i alla Coops butiker.
 
Källa: https://www.coop.se/recept/peppy-pals