Media
Publicerat: 2012-01-22

Spaning

Demokratiserad kunskap för soffpotatisar

Demokratiserad kunskap för soffpotatisar

Tidigare nämnt så är Skillshare en het bubblare för 2012. Och det är nog ingen slump att företaget (som gör människor med lite know-how till lärare) går i rekordhög vinst. Aldrig tidigare har lärande på internet varit hetare.
Idag skrev Dagens Nyheter en artikel om nystartade pratshowen Studiobronx, ett direktsänt ‘webinar’ - webbseminarium med fokus på webbkultur, entreprenörsskap och nätaktivtism. Vem som helst av intresse kan följa showen hemifrån och diskutera aktivt via Twitter.
Eller som Petter Karlsson, producent på Studiobronx säger:
- Den fysiska platsen blir mindre viktig för att sprida ny kunskap. Dessutom kan man, med föredrag och diskussioner på nätet, bevara allt och plötsligt är tiden inte heller så viktig. Föredragen kan man tillgå, inte bara var som helst ifrån, utan också när som helst.
Ja, har webben blivit ett verktyg för demokratiserande lärande som gör det överkomligt samt tillgängligt för vem som helst att bli smartare på eget behov? Jag vågar hävda det. Helt fantastiskt.
Bekväm smarthet, en trend? Mer tecken på det här:
?feature=oembed" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" width="506" height="285" frameborder="0">Youtube Edu
Ted talks/Tedx
Studiobronx
Skillshare