Hem / Boende Värderingar
Publicerat: 2015-09-10

Spaning

Den svenska avundsjukan

Den svenska avundsjukan

Ett större hem, mer pengar och möjlighet till renoveringar är det vi främst avundas våra grannar. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings senaste undersökning Bobarometern som genomfördes under augusti månad. Var tionde svensk har någon gång varit avundsjuk på sin granne och den vanligaste orsaken är att grannen har ett finare eller större hem. Att grannen har mer pengar och större möjligheter att renovera sitt hem skapar också avund. Dessutom visar det sig att nästan dubbelt så många i åldrarna mellan 18 och 40 år någon gång varit avundsjuka på sina grannar jämfört med de som är 41-65 år, 33 jämfört med 17 procent.
Skillnaden mellan vad de som äger och de som hyr sitt boende är avundsjuka på hos sina grannar är även den stor. De som bor i hyresrätt tycker att grannarna verkar lyckligare och att de har en större umgängeskrets. För de som äger sitt boende är det framförallt att grannen har en mer välvårdad trädgård som väcker känslor.
Därför är vi avundsjuka – Topp 5
1. Grannen har finare/större hem
2. Grannen har mer pengar
3. Grannen har möjlighet att renovera hemmet
4. Grannen har en mer välvårdad trädgård
5. Grannens bostad har ett bättre läge
Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/svensk_fastighetsformedling/pressreleases/stoerre-hem-eller-mer-pengar-det-faar-svenskarna-att-avundas-grannen-mest-1215470