Resa
Publicerat: 2021-08-16

Spaning

DHL Express satsar på elektriska fraktplan

DHL Express satsar på elektriska fraktplan

Logistikföretaget DHL Express beställer 12 helt elektriska Alice-fraktflygplan från Eviation. Med detta engagemang strävar DHL efter att skapa ett elektrifierat nätverk för Express. Eviations Alice gör det möjligt för flygbolag att driva en flygflotta med nollutsläpp för både gods och passagerare. Eviation räknar med att leverera Alice-flygplanen till DHL Express under 2024.
Alice kan flygas av en enda pilot och kommer att bära 1200 kg. Det tar högst 30 minuter att ladda per flygtimme och planet har en maximal räckvidd på upp till 815 kilometer. Alice kommer att fungera i alla miljöer som för närvarande hanteras av kolv- och turbinflygplan. Alices avancerade elmotorer har färre rörliga delar för att öka tillförlitligheten och minska underhållskostnaderna. Dess operativsystem övervakar ständigt flygprestandan för att säkerställa optimal effektivitet.
Flygplanet är idealiskt för kortare rutter och kräver mindre investeringar i stationsinfrastruktur. Alice kan laddas medan lastning och lossning sker, vilket säkerställer snabba väntetider som upprätthåller DHL Express strama scheman.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/dhl/pressreleases/dhl-express-formar-framtiden-foer-haallbar-flygtransport-med-bestaellningen-av-de-allra-foersta-elektriska-fraktplanen-fraan-eviation-3120514
 
Bild: Press DHL