Digital bilförsäkring från Moderna Försäkringar

Moderna Försäkringar har nu lanserat en ny digital bilförsäkring, Moderna Smart Flex. Bilförsäkringen riktar sig främst till bilförare som kör bra eller som kör mindre än genomsnittet. Genom en app kommer användaren kunna mäta och påverka sin körsstil och därmed även sänka sin försäkringskostnad. Moderna Smart Flex är framtagen i samarbete med teknikföretaget Greater Than.

Moderna Smart Flex består av en mobilapp och en läsare som installeras i bilens OBD-uttag. OBD-läsaren mäter förarens körsstil och genom artificiell intelligens beräknas försäkringskostnaden för den aktuella resan. Försäkringen består av en fast premie – som skyddar bilen när den är parkerad, och en rörlig del – som baseras på hur föraren kör och hur långt hen kör. Traditionella faktorer så som ålder och hur länge hen har haft körkort har ingen betydelse för försäkringskostnaden.

Smart Flex har ingen bindningstid och genom appen får kunden tillgång till flera andra verktyg som gör bilägandet enklare, t.ex. en hitta-bilen funktion, felsökning, automatisk körjournal.

Läs mer här: https://www.modernaforsakringar.se/forsakringar/moderna-smart/