Teknik / Prylar
Publicerat: 2012-01-30

Spaning

Digitalt blir analogt

Digitalt blir analogt

I ett digitalt högvarv fascineras vi av den analoga kommunikationen, även om det inte var särkilt länge sedan vi köpte all musik på CD-skiva och mest skickade brev till varandra har det analoga börjat kännas retro.
I somras var jag på en konferens som samlade människor som på olika sätt intresserar sig för eller jobbar med den sociala webben. Att under konferensen till exempel diskutera och kommunicera med varandra via twitter var en självklarhet. På konferensen hade en glad entusiast och deltagare hade med sig en twitterskrivare. Genom att twittra under en specifik hashtag skrevs tweeten ut via en liten skrivare. Väldigt intressant att se fascinationen och intresset bland deltagarna för att göra sitt digitala avtryck analogt.
När jag sedan såg att företaget Berg Cloud lanserar något som de kallar för little printer blev jag överlycklig. En liten behändig skrivare där du kan skicka tweets, uppdateringar eller små noteringar från din Smartphone till en liten skrivare som snyggt paketerar och skriver ut i form av en mini-tidning. Little printer finns inte på marknaden ännu, men det går att skriva upp sig på en maillista för att vara först på bollen när den kommer. 2012 blir kanske året då vi i nostalgisyfte vill göra allt digitalt analogt? Kolla in en promotionfilm för little printer här!