Resa
Publicerat: 2018-02-23

Spaning

EasyPark lanserar parkeringsterapi

EasyPark lanserar parkeringsterapi

Att hitta parkeringsplats i centrala områden kan ofta vara både tidskrävande och påfrestande för nerverna. En ny undersökning från YouGov, på uppdrag av EasyPark, visar att 7 av 10 bilförare (77 procent) har känt sig stressade eller frustrerade på grund av svårigheter med att hitta parkering. Därför har EasyPark utvecklat verktyget parkeringsterapi tillsammans med psykologen Malin Edlund.
En genomsnittlig bilist spenderar cirka 2500 timmar av sitt liv på att leta efter en ledig parkeringsplats. Men efter mindre än 5 minuter tappar närmare var tredje svensk förare (31 procent) humöret i bilen och blir stressad av situationen, enligt EasyParks nya undersökning. Parkeringsterapi ska hjälpa bilister med olika metoder och verktyg för hur de kan stressa ner bakom ratten.
Undersökningen visar att fler kvinnor än män har känt sig stressade på grund av svårigheter med att hitta parkeringsplats (81 procent jämfört med 74 procent). Det är också närmare varannan bilist (47 procent) som upplever att stress i trafiken gör dem till en större trafikfara, som till exempel när de inte hittar parkering.
Läs mer: https://easyparkgroup.com/2018/02/21/easypark-group-launches-find-park-service-in-stockholm/