Media Utbildning
Publicerat: 2018-11-06

Spaning

Elever vloggar om sin vardag

Elever vloggar om sin vardag

Inför gymnasievalet 2019 vill Kunskapsförbundet Väst ge niondeklassarna en inblick i hur det är att plugga på deras skolor. Men allt går inte att läsa sig till eller Googla fram. Till exempel hur stämningen är på en skola, vad som händer på rasterna eller hur lärarna är. Kunskapsförbudet tar därför hjälp av ett antal experter på området: eleverna. Sammanlagt har sju elever fått i uppdrag att fånga vardagen på sin skola med en vloggkamera.
Videobloggandet går att följa från och med onsdagen den 7 november och pågår under tre veckors tid.  För att addera ett extra underhållningsmoment till Kunskapsförbundets gymnasievalskampanj följer dessutom den välkände youtubern och artisten Manfred Erlandsson eleverna via Youtube för att ge dem olika uppdrag och posta så kallade reaktionsvideor på deras vloggar.
 
Se mer: https://www.youtube.com/channel/UC4S-rCGgFy4IgfmUnL_cwfA?feature=oembed" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" width="506" height="285" frameborder="0">