Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2017-11-09

Spaning

Enklare ”betala senare”-lösning i butik

Enklare ”betala senare”-lösning i butik

Betalföretagen Klarna och Nets har nu tillsammans tagit fram en ny betallösning för användning i fysiska butiker i Norden, med start i utvalda pilotbutiker i Sverige. Den nya lösningen ger konsumenterna en snabb och smidig möjlighet att betala köpet senare när de handlar i fysiska butiker. Konsumenterna använder endast betalterminalen från Nets och sin mobiltelefon för att avsluta köpet.
De betallösningar för att betala senare som finns tillgängliga i butik idag har komplexa manuella processer med en genomsnittlig tid på sex minuter och mer än tio steg för att slutföra ett köp. För konsumenter orsakar det stress då de också behöver svara på privata frågor om inkomst och familjestatus.
Den nya lösningen från Klarna och Nets ligger i nivå med upplevelsen när man betalar med ett betalkort i butiken, vilket gör att det genomsnittliga köpet kan slutföras på mindre än en minut. Det innebär även att konsumenten inte behöver dela uppgifter om sitt privatliv och är utan extra administration för handlarna.
Läs mer här: https://www.klarna.com/international/press/klarna-nets-introduces-new-pay-later-payment-solution-physical-stores/