Arbetsliv Media
Publicerat: 2023-12-08

Spaning

Finland vill bli ledande i metaverse

Finland vill bli ledande i metaverse

Business Finland har officiellt lanserat "Metaverse Initiative by Finish Ecosystem". Initiativet skapades i nära samarbete med 400+ medlemmar av det finska ekosystemet och några av de mest framstående finländska företagen, inklusive aktörer som Nokia, KONE, Varjo och Dispelix. Metaverse i Finland beräknas uppnå en volym på 30 miljarder euro år 2035, med stöd av ett ekosystem som beräknas omfatta över 250 företag.

År 2035 siktar det finska ekosystemet på att ligga i framkanten av Metaverse 2.0 och sätta ett globalt riktmärke för att fullt ut omfamna denna nya våg av digitalisering. Som en möjliggörare och arkitekt för Metaverse vill ekosystemet odla en miljö för startups och teknikföretag att blomstra, vilket ska stimulera jobbmöjligheter och ekonomisk tillväxt.

Genomförandet av de åtgärder som överenskommits i initiativet börjar 2024 med fem ”Metavers in Action”-program. Två horisontella aktiviteter stöder dessa program: att fokusera på att utveckla och standardisera den tekniska infrastrukturen och plattformarna för Metaverse och att vårda nya affärsmöjligheter och nätverk. De tre vertikala aktiviteterna kommer att främja införandet av Metaverse-teknologier i finska industrier, utforska deras användning i förebyggande och allmän hälsovård, och utbilda medborgare om Metaverse, vilket lägger grunden för ny kompetens och engagemang.

 

Källa: https://www.digitalfinland.org/

 

Bild: Business Finland