Hälsa / Träning
Publicerat: 2013-02-02

Spaning

Framtidens sportgolv?

Framtidens sportgolv?

Glöm trötta plastmattor eller halkiga parkettgolv - framtidens sportgolv är gjorda av glas. I alla fall om ASB Systembau GMBH får bestämma. Det tyska företaget som tidigare har producerat glas till squashbanor fick sin idé tack vare det genomskinliga, snarare än transparenta, glaset. Deras idé var att kombinera det genomskinliga glaset med ett underliggande lager av led-belysning som kan programmeras till att visa linjer eller annat.
Aluminiumramar stöttar upp det tåliga glaset som dessutom behandlas för att inte spelare ska bländas. Därutöver så täcks golvet av små, små bubblor av keramiskt material - allt för att återskapa känslan av ett traditionellt sportgolv.
Möjligheterna är så klart stora med detta golv. För bollsporter kan linjerna anpassas efter vilken sport som spelas, dessutom kan golvet känna av om en boll är "inne" eller "ute". För löpning kan golvet lysas upp efter löparen eller visa hastigheten. Dessutom uppstår helt nya möjligheter till marknadsföring i samband med sport- och idrottsevenemang, till exempel kan reklamfilmer visas på golvet i pauserna.