Resa Teknik / Prylar
Publicerat: 2018-05-17

Spaning

Höghastighets-wifi på SAS-flyg

Höghastighets-wifi på SAS-flyg

Nu lanserar SAS ett nytt höghastighets-wifi på kort- och medeldistansflygningar till Skandinavien och Europa. Det innebär att passagerare ombord på flyget nu kan streama favoritfilmen, använda sociala medier, skicka bilder från flygstolen eller svara mejl ombord. Så fort planet är i luften, kan passagerarna koppla upp sig och börja streama. Det nya wifi-systemet ska innebära en mer effektiv drift.
SAS wifi är redan installerat på 28 flygplan och i september kommer cirka 40 flygplan ha höghastighets-wifi ombord. Installationen förväntas vara genomförd på majoriteten av alla flygplan under första kvartalet 2020.
SAS nya wifi bygger på ett satellitkommunikationssystem tillhandahållet av Viasat Inc. Enligt SAS är internetuppkopplingen tio gånger snabbare än traditionell wifi-service på flygplan. Det är Viasat-satelliten ”Ka-Sat” som ligger bakom SAS WiFi. Ka-Sat cirklar runt jorden med en hastighet på cirka 28 000 km/h och har 82 signalpunkter fördelade över Europa.
Uppkopplingen kommer inte att vara gratis för alla. Medans resenärer i SAS Plus och medlemsnivåerna Guld och Diamant i Eurobonus har gratis wifi så betalar passagerare i Go 4,90 EUR. För SAS Eurobonus Silvermedlemmar erbjuder SAS gratis wifi under en kampanjperiod från och med maj fram till den 19 augusti.
 
Läs mer: https://www.sas.se/flyg-med-oss/ombord/wifi/