Privatekonomi Resa Shopping
Publicerat: 2023-02-16

Spaning

Honk ny marknadsplats för bilabonnemang

Honk ny marknadsplats för bilabonnemang

Schibsted lanserar sin egen marknadsplats för bilabonnemang, Honk, i Sverige. Marknadsplatsen fokuserar på bilabonnemang, ett slags korttidsleasing där allting ingår, och har utvecklats av Schibsted internt. Sajten lanserades i Norge i höstas, och där har den redan över 100 000 besökare i månaden. Under 2023 är planen att Honk ska lanseras i samtliga nordiska länder.

Det Honk erbjuder är ett slags mellanting mellan att hyra och leasa en bil. Vid leasing måste man ofta binda sig i 36 månader, med Honk erbjuds istället ett brett utbud av bilar med olika typer av bindningstid. På sin webbplats samlar Honk bilabonnemang från massor av olika leverantörer som själva sätter sina egna villkor och priser. Gemensamt är dock att allt ingår och att uppsägningstiderna i regel är korta, ibland så korta som en månad.

Honk är en del av Blocket, och Blocket kommer att bidra genom att på olika sätt länka och driva trafik till Honk. Målet är att Honk ska bli den självklara destinationen för alla som vill ha en flexibel och skräddarsydd tillgång till bil. Helt efter sina egna behov.

 

Källa: https://schibsted.com/news/schibsted-och-blocket-lanserar-ny-marknadsplats-for-bilabonnemang-som-netflix-fast-for-bilar/

 

Bild: Schibstedt