Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-02-26

Spaning

Hyr cykel var och när det passar – lämna vart du vill

Hyr cykel var och när det passar – lämna vart du vill

Entreprenörerna bakom svenska tjänsten Shike tycker att de hyrcyklar som finns i många städer på vårt jordklot är alldeles för ickeflexibla i relation till sporadiska likväl som frekventa cykelresenärers egentliga behov av frihet. Företagets uttalade mål är att förändra kommunaltrafik i grunden.
Shike har inga stationer där du måste lämna tillbaka cykeln efter att du använt den, eller centraliserade platser där du nödgas hämta dem. Istället använder du en mobilapplikation (vad annars?) för att finna närmaste cykel. Bästa alternativ visas på en karta i förhållande till positionen du angett, eller platsen du vid tillfället befinner dig på. Du kan därefter boka cykeln direkt i applikationen.
När du sedan gått till din paxade velociped, som föregående användare ställt precis var den vill, låser du upp den med hjälp av mobilapplikationen. Använd cykeln så länge behöver, och lämna och lås den på valfri plats. Cyklarna är fullt försäkrade och priserna mycket låga, testmarknad blir Båstad och sedan Stockholm.
www.shike.se
http://www.idg.se/2.1085/1.548667/hyr-cykel-var-som-helst-med-ny-app