Hem / Boende
Publicerat: 2021-08-17

Spaning

Ikea blir elbolag med fokus på sol och vind

Ikea blir elbolag med fokus på sol och vind

Snart kan konsumenter i Sverige köpa el från sol och vind via IKEA. Tjänsten STRÖMMA lanseras först i Sverige och ambitionen är att erbjuda fler marknader el från sol och vind. Erbjudandet har tagits fram tillsammans med solenergibolaget Svea Solar. Kunderna kan via en app följa sin egen förbrukning. Erbjudandet gäller alla privatkunder, oavsett om de bor i hus eller lägenhet. Dessutom kan de som redan köpt ett solcellspaket från IKEA nu följa sin produktion och i appen sälja tillbaka den el de själva inte använder.
Med satsningen vill IKEA dessutom sätta tryck på marknaden att bygga ut elproduktionen från sol och vind. Ambitionen är att enbart erbjuda sol- och vindenergi från max fem år gamla anläggningar. Detta för att driva på en ökad produktion av förnybar el i takt med att efterfrågan ökar. Sverige blir första IKEA marknad att erbjuda STRÖMMA. Ambitionen är att erbjuda fler marknader förnybara energilösningar.
 
Källa: https://via.tt.se/pressmeddelande/varldspremiar-ikea-erbjuder-kunder-el-fran-sol-och-vind-sverige-forst-ut?publisherId=2111134&releaseId=3304272
 
Bild: Depositphotos