Hem / Boende
Publicerat: 2017-08-31

Spaning

Nest Labs till Sverige

Nest Labs till Sverige

Nest Labs, som ägs av Alphabet (Googles moderbolag), inleder en större satsning i Sverige med sina säkerhetsprodukter för hemmet. Lansering sker av kameror och brandvarnare som kan kopplas upp mot datorn och mobiltelefonen. Vilket gör det möjligt att styra och kontrollera dem oavsett var man befinner sig. Förutom i Sverige lanseras Nest också i fem andra europeiska länder: Danmark, Finland, Norge och Schweiz.
Följande Nest-produkter lanseras:
Nest Protect – rök- och kolmonoxidlarm. Nest Protect söker efter snabbt uppflammande bränder, pyrande bränder och kolmonoxid. En röst varnar och berättar var faran finns. Om man inte är hemma skickas en varning till mobilen.
Nest Cam Indoor - Kameran skickar varningar vid rörelser och ljud. I Nest-appen kan man var man än befinner sig styra och realtidsvisa i HD.
Nest Cam Outdoor - Kameran är väderbeständig. En varning skickas när något händer och en högtalare gör det möjligt att fånga någons uppmärksamhet via mobilen.
Nest Cam IQ – En säkerhetskamera som kan skilja på personer och föremål. Nest Cam IQ kan identifiera när någon befinner sig i hemmet, varna ägaren och sedan automatiskt följa personens rörelser.
Nest Aware – Genom att lägga till Nest Aware i Nest Cam så får användaren kontinuerlig videoinspelning, aktivitetszoner och varningar om ljud som talar om när kameran hör en person som pratar eller en hund som skäller. Man kan också få aviseringar om bekanta ansikten från Nest Cam IQ så att man vet om det är en familjemedlem eller en obekant person.
Produkterna fungerar även tillsammans med smarta högtalare som Google Home.
Läs mer om produkterna här: https://nest.com/