Hem / Boende Shopping
Publicerat: 2020-10-13

Spaning

IKEA lanserar Buy Back Friday

IKEA lanserar Buy Back Friday

Under årets Black Friday kommer IKEA Sverige, tillsammans med 27 andra marknader, köpa tillbaka begagnade IKEA-möbler och på så vis uppmuntra fler till ett mer hållbart liv hemma. I IKEAs kampanj #BuyBackFriday, mellan den 23 november och den 29 november, uppmanas kunder att sälja tillbaka IKEA-möbler som de inte längre använder. Sedan säljs möbeln vidare som second hand i varuhusets fyndavdelning.
Möjligheten att sälja tillbaka IKEA-möbler finns redan på alla svenska varuhus och för att göra tjänsten ännu enklare lanseras nu ett digitalt verktyg som hjälper kunderna att värdera sina möbler redan innan de besöker varuhuset. Under kampanjperioden får IKEA Family-medlemmar dessutom det dubbla värdet för sina tillbakasålda möbler.
Alla som säljer tillbaka en begagnad IKEA-produkt får ett tillgodokort att använda på IKEA. Beroende på möbelns skick kan värderingen landa på så mycket som 40 procent av det ursprungliga priset. Värdekortet har en obegränsad giltighetstid och kan användas till heminredning, mat eller service från IKEA.
 
Källa: https://www.ikea.com/se/sv/campaigns/i-ar-goer-vi-black-friday-groenare-pub2ed27aa0
 
Bild: Press IKEA