Hem / Boende
Publicerat: 2016-02-17

Spaning

Inredningstrender enligt Happy Homes

Inredningstrender enligt Happy Homes

Färghandelskedjan Happy Homes publicerar sin syn på inredningstrender för 2016. De anser att följande trender kommer att vara viktiga och kryddar med tips till konsumenten:
Naturlig natur
Naturnära färger som är skapar en fridfull och harmonisk
interiör. Tapeter med linnestruktur eller en behaglig grön kulört. Ta in naturens material i hemmet som exempelvis kork, marmor, rotting, trä och linne. Häng en handknuten makramé på väggen och låt läderdetaljer fungera som handtag, beslag och som dekoration.
Glammig retro
Tapeter med stora blad, tigermönster, fjädrar som bildar vackra geometriska mönster, eller typiska grafiska former i klassisk Art Deco-stil, färger för att skapa en varm och inbjudande miljö. Kombinationen svart och guld är vanligt förekommande medan rött sticker ut som accentfärg och förhöjer känslan av
livsglädje och vällust i hemmet.
Soft industri
Industritrenden fortsätter vara populär även i år, men stilen har nu fått en mjukare form än tidigare. Trä, betong, sten, tegel och metall är fortfarande givna material och ytstrukturer. Men varför inte mjuka upp ytan med en tapet där de slitna brädorna har fått en fin dekor. Ett annat alternativ är att måla väggarna med kalkfärg som ger ytan en mjuk struktur, en yta som är vilsam för ögonen.
Klassiskt hållbart
Dagens miljöintresse är en av utgångspunkterna för den här trenden. Tänk långsiktigt när du väljer färg, möbler, material, former och mönster så att de står emot både vardagens och ögats slitage. Här handlar det om att prioritera hållbarhet och välja formgivning som inte går ur tiden och som är gjorda för att hålla i generationer.
Grafisk elegans
Grafiska mönster är alltid mer eller mindre populära, och det gäller även i år. Men till skillnad från tidigare år så har den grafiska trenden blivit mjukare och mer elegant. Formerna är baserade på ett fint linjespel, bestående av tunna konturer som skapar diskreta mönster. Hexagoner är en återkommande form som bland annat används till kakel, grytunderlägg och brickor. Möblerna är uppbyggda av tunna stålramar och finns i olika versioner av hyllor, bord och avlastningsmöbler.
Ladda ner rapporten här: http://www.mynewsdesk.com/se/happyhomes/documents/inredningstrender-2016-53175