Arbetsliv Mat / Dryck Teknik / Prylar
Publicerat: 2016-09-02

Spaning

Jobba på café -få hjälp med redovsningen

Jobba på café -få hjälp med redovsningen

Nya appen Palaver omvandlar kaféer, hotell och restauranger till attraktiva mötesplatser under de timmar gästerna är få. Att sitta och jobba på en Palaver-plats i 2-4 timmar, och dessutom få tillgång till kaffe, kostar från 45 kronor (exkl moms). Palaver möjliggör tusentals nya arbetsplatser i Stockholm – där tjänsten först lanseras. Palaver sköter alla transaktioner och all kvittoredovisning via appen där man checkar in.
I Palavers app kan kaféer och restauranger fylla i ett antal sökkriterier, som vilka sorters platser som finns och om det finns fritt wifi.”– Jag har själv jobbat mycket på kaféer, och tyckt om det. Men jag konstaterade att det inte fanns någon infrastruktur för redovisning och kvitton. Vi har därför skapat en digital tjänst, och en helt ny affärsmodell, som sköter hela transaktionen mellan kaféer, hotell och restauranger, och mobilarbetare och deras företag” säger Peter Henning, vd för Palaver.
En krögare som är med från start är Melker Andersson. Genom Palaver kan man få tillgång till arbetsplatser på hans restauranger Mother och Vigårda,
– För oss är det här ett bra sätt att få in folk i restaurangen under tider då det annars är tomt. Dessutom är det ju en bra marknadsföring för oss och ett sätt att nå nya kunder, säger Melker Andersson.