Mode / Design Shopping
Publicerat: 2020-10-19

Spaning

Kläd-försäljningen på nätet ökar kraftigt

Kläd-försäljningen på nätet ökar kraftigt

Under coronapandemin har klädförsäljning på nätet ökat rejält. Statistik från Klarna visar att försäljningen av kläder och skor på nätet har ökat med 57% under coronapandemin jämfört med motsvarande period under fjolåret och trenden håller i sig under hösten med 61% ökad försäljning under september. Samtidigt visar en färsk undersökning att ungefär hälften (46%) inte upplever att de får tillräckligt bra hjälp med att hitta rätt storlek och nästan alla (95%) som köpt kläder online någon gång har upplevt att storleken inte passade som förväntat.
Den stora majoriteten av svenska modeshoppare har förväntningar om bättre hjälpmedel i framtiden. Sju av tio (69%) skulle redan idag vilja prova kläder i ett virtuellt provrum för att med tekniska hjälpmedel se hur kläderna passar för att få rätt storlek. Hela åtta av tio (82%) förväntar sig att det kommer bli vanligare bland nätbutikerna i framtiden.
Efter att ha analyserat miljontals svenska modeköp har Klarna kunnat fastställa att den mest populära tiden att handla på är söndagskvällar, mellan klockan 19 och 20. Hela två tredjedelar (67%) av köpen kommer från mobiltelefoner, och det är betydligt vanligare bland kvinnor - män använder datorer och surfplattor i högre utsträckning.
 
Källa: https://news.cision.com/se/klarna-bank-ab--publ-/r/kladforsaljningen-pa-natet-okar-kraftigt---men-svenskarna-vill-ha-battre-hjalp-med-att-hitta-ratt-st,c3213245
 
Bild: Depositphotos