Konsumenten väljer svensk mat

75 procent av svenskarna väljer att köpa svenskproducerade livsmedel före livsmedel man tror är producerade i ett annat land det visar en ny undersökning som ICA och Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, låtit göra. Undersökningen visar även att 64 procent är beredda att betala mer för svensk mat, en ökning med åtta procentenheter från 2014 då andelen låg på 56 procent. Samtidigt minskar andelen personer som säger att de oftare skulle välja svensk mat om priset var lägre (56 procent 2014 mot 48 procent 2015). Bland varukategorierna är det nötkött och griskött som lockar flest svenskar att välja svenskproducerat. Även här ökar andelen. I år säger 77 procent att de väljer svenskt griskött (70 procent 2014) och 79 procent säger att de väljer svenskt nötkött (77 procent 2014).

Bild från LRF

Läs mer här: http://www.icagruppen.se/arkiv/pressmeddelandearkiv/2015/fler-sager-att-de-valjer-svenska-livsmedel/