Media Teknik / Prylar
Publicerat: 2018-08-10

Spaning

Magic Leaps MR-glasögon är här

Magic Leaps MR-glasögon är här

Nu finns Magic Leaps mixed reality. (MR)-glasögon, One Creator Edition, att köpa I utvecklarversion. Intresserade kan på utvalda platser i USA nu köpa glasögonen tillsammans med ett utvecklarpaket för 2 295 dollar. Den första versionen riktar sig främst till designers och apputvecklare, som kan prova en begränsad del av funktionerna samt utveckla egna applikationer till Magic Leap World Store.
Magic Leap One-paketet består av tre delar; glasögonen som kallas Lightwear, en bärbar dator som kallas Lightpack och en handhållen kontroll. Lightwear använder en kombination av spårningskameror och en lins, ett "photonics chip", för att projicera bilder över den verkliga världen, medan Lightpack har en Nvidia Tegra X2 mobil chipset, 8 GB minne, 128 GB lagringsutrymme och ett batteri som ska ge upp till 3 timmar kontinuerlig användning och uttag för USB-C. Det finns även hörlursuttag, men som standard använder Magic Leap One små högtalare inbyggda i headsetets sidor.
Till att börja med kommer glasögonen att levereras med en serie appar som är avsedda att användas inomhus: det finns en webbläsare som heter Helio; en "social svit" som inkluderar ett virtuellt chatt system; appar för att placera virtuella objekt och skärmar; och en fungerande demo av Dr. Grordbort's Invaders, ett spel som liknar den konceptvideo som producerades med special effects studion Weta Workshop 2015. Magic Leap World Store kommer också att innehålla ett designverktyg som heter Creator, en förhandsvisning av en NBA-app och det musikaliska Sigur Ros-samarbetet Tonandi.
Glasögonen ger ingen 360-vy av omgivningen utan informationen och bilderna projiceras på en 50-graders diagonala synvinkel, vilket är större än konkurrenten Microsoft Hololens som visar en 35 gradig synvinkel. Bildkvaliteten uppges vara ungefär den samma för de två glasögonen.
Ännu finns ingen information om när en billigare konsumentversion kommer att finnas tillgänglig.
 
Se mer: https://www.magicleap.com/magic-leap-one