Resa
Publicerat: 2024-06-02

Spaning

Mobilitetshotell i Göteborg

Mobilitetshotell i Göteborg

Sveriges första mobilitetshotell finns i Göteborg, en satsning på kombinerad mikromobilitet och mikrologistik. Mobilitetshotellet ska underlätta tysta och utsläppsfria transporter av gods och människor i innerstaden.  En handfull företag flyttar ihop i markplan på Nordstans p-hus. Vägg i vägg öppnar två av dem samtidigt en gemensam butik vid affärscentrumets västra entré från Spannmålsgatan.

Tillsammans erbjuder företagen tjänster som gör vardagen mer hållbar och smidig för alla som rör sig i Göteborgs innerstad. Kunder som vill ha paket hemkörda kvickt och miljövänligt, hantverkare som i p-huset vill byta från skåpbil till mindre, smidigare fordon och alla som vill cykla eller utnyttja lätta elfordon.

I butikslokalen öppnar Bike Fixx och Urbancorner som säljer och servar cyklar, elcyklar, elsparkcyklar och andra mikromobilitetsfordon. Vägg i vägg, i p-huset, finns GoCiklo som erbjuder elmopeder och snabba batteribyten, cykeltransportföretaget Pling och grossisten Ahlsells med ett obemannat mikrolager för hantverkare. Dessutom finns ett antal transportcyklar som Göteborgs stad lånar ut till hantverks- och serviceföretag.

 

Källa: https://nordstan.se/mobilitetshotellet-i-nordstan/

 

Bild: Business Region Göteborg, Fotograf: Philip Liljenberg / Mobilitetshotellet