Arbetsliv
Publicerat: 2019-05-15

Spaning

Mobilsurfandet fortsätter att öka hos företagen

Mobilsurfandet fortsätter att öka hos företagen

Att använda jobbmobilen till att surfa blir allt vanligare bland företagare. Personer med företagsabonnemang har ökat sitt mobilsurfande med hela 44 procent under bara ett år. Samtidigt minskar telefonsamtalen med fem procent. Det visar en ny rapport från Tele2, som bygger på telekomföretagets egen data.
Rapporten Data om Data 2019 från Tele2 är en analys av all telefoni och datatrafik hos Tele2s företagskunder under ett år, och totalt har över 700 miljoner datapunkter samlats in. Resultatet visar hur svenska företag agerar i en alltmer digitaliserad värld där mobiltelefonen är en allt viktigare del av arbetsdagen.
I rapporten framgår att svenska företag har ökat sin mobilsurf kraftigt, hela 44 procent under ett år. Av de åtta branscher som ingår i rapporten är det byggbranschen som surfar mest, i snitt 302 MB per dag, och har på ett år ökat sin surf med 47 procent. Den bransch som visar störst ökning av mobildata är dock bilmekaniker, som under ett år har ökat sin surf med hela 68 procent.
 
Källa: https://om.tele2.se/svenska-foretag-mobilsurfar-allt-mer-visar-undersokning-fran-tele2/