Hem / Boende
Publicerat: 2022-12-14

Spaning

Möbler med flera funktioner

Möbler med flera funktioner

IKEA utvecklar nu multifunktionella möbler - designade för att kunna växla från en funktion till en annan för att passa olika behov i vardagen. I takt med att allt fler bor i stan och på mindre yta, skiftar fokus från hur stort ett hem är till hur trivsamt det är att bo i. IKEAs undersökningar visar ett växande behov av att kunna använda ytor mer flexibelt, genom att ett rum eller en viss möbel används för flera olika aktiviteter och att användningsområdet för de saker du äger maximeras. För att möta dessa behov, utforskar och utvecklar IKEA nu så kallade multifunktionella möbler, som är justerbara och därmed kan anpassas till olika aktiviteter och stämningar under dygnet - samtidigt som allt detta sker på samma yta.

Produkternas främsta egenskap är deras mångsidighet vilket skapar förutsättningar för såväl gemenskap som avskildhet. Människor som bor på liten yta måste ofta kompromissa vad gäller möjlighet till sömn eller en stund för sig själv, något som kan kopplas till hur de mår. En av de heminredningslösningar som IKEA tagit fram är en utdragbar säng/skrivbord som kan förvandla ett vardags- eller arbetsrum till ett sovrum och därmed skapa förutsättningar för en god natts sömn - och det utan att du behöver städa av bordet. Lösningen består av en ihopfällbar säng och ett stort skrivbord, kombinerat med fövaring såväl under sängen som på hyllor på sidan. Tack vare produkten kan du snabbt och smidigt inreda en plats i ditt hem för arbete, studier och sömn. Projektet är fortfarande i en utvecklingsfas, men några av lösningarna kan börja säljas i liten skala under 2023 på två IKEA marknader - Polen och Hong Kong.

 

Källa: https://via.tt.se/pressmeddelande/ikea-utforskar-losningar-for-hem-pa-sma-ytor-utvecklar-mobler-med-flera-funktioner?publisherId=2111134&releaseId=3336701

 

Bild: Press Ikea