Arbetsliv Utbildning
Publicerat: 2018-10-10

Spaning

Norrköpings kommun tar robotar till hjälp

Norrköpings kommun tar robotar till hjälp

Nu gör en robot entré hos Norrköpings kommun. Tanken är att de ska bli hjälpmedel i skolan, men på sikt även användas i vård och omsorg. Den första sk humanoida roboten, kallas Nao och väger 5,6 kilo och är 58 cm hög. Fler robotar är på gång. Kommunen har beslutat att köpa totalt fem stycken för att använda som komplement eller verktyg inom skolan, där programmering ingår i undervisningen.
Robotarna ska först och främst användas för att utforska tillämpningar inom pedagogisk verksamhet och på sikt även inom vård och omsorg. På sikt vill Norrköpings kommun även använda robotarna inom vård och omsorg, exempelvis för att läsa böcker, spela musik eller bara ha en rolig stund med.
Andra digitala hjälpmedel ska också introduceras i verksamheten. Till exempel är VR-cyklar på gång som gör det möjligt för elever att cykla genom New York eller Paris på geografilektionen.
 
Läs mer: http://www.norrkoping.se/nyheter/2018-09-07-%E2%80%8Brobotar-ska-inspirera-och-hjalpa-till-i-skolan-och-inom-aldreomsorgen.html