Mat / Dryck
Publicerat: 2013-02-02

Spaning

Omnipollo

Omnipollo

Omnipollo är namnet på ett "mikrobryggeri" som startades 2010 av två unga ölentuiaster. Bryggeriets koncept är att utveckla ölsmakerna hemma (bokstavligen) i köket, för att sedan feamställa ölen på olika bryggeriers anläggningar. Grundarna av bryggeriet, som båda vid sidan av sin bryggeriverksamhet har andra sysselsättningar, har lanserat ett flertal ölsorter sedan starten, med titlarna Leon, Russian Roulette, Mazarin och senast Nebuchadnezzar.
Ölen Nebuchadnezzar lanserades i dagarna på systembolaget, och har mer eller mindre direkt sålt mycket bra. Inom kort väntas också en lansering av Omnipollos ölsortiment i USA, där man för närvarande har sin största marknad.
Vi går idag mot en utveckling där vårt intesse för mer unika och ovanliga ölsorter från så kallade mikrobryggerier ökar. Samtidigt visar Omnipollos arbete att det är fullt möjligt att brygga sitt eget, unika, öl hemmavid. Detta kan vara en trend som är på stark frammarsch, där vi i framtiden själva kanske brygger en del av den öl som vi konsumerar.