Mat / Dryck Reklam
Publicerat: 2024-03-27

Spaning

Pressbyrån lanserar banankaka på räddade bananer

Pressbyrån lanserar banankaka på räddade bananer

Bananen är ett av de mellanmål som svenskarna i störst utsträckning slänger utan att ha ätit upp, antingen på språng eller hemma, visar en undersökning från Pressbyrån. Matsvinn slösar på resurser och ger oönskade miljöeffekter. Svenska hushåll står för nära hälften (48%) av det totala livsmedelsavfallet i Sverige, visar färsk statistik från Naturvårdsverket. Hushållens matsvinn – mat som hade kunnat ätas men som slängs – uppgår till 15 kilo per person och år, medan ytterligare 18 kilo mat och dryck hälls i avloppet.

Som ett led i att förändra svenskarnas syn på övermogna bananer lanserar Pressbyrån en ny kaka. Från och med den 25 mars breddar man nämligen sitt utbud med banankakor gjorda på räddade bananer. Banankakorna lanseras i tre smaker: en klassisk Banankaka med chokladglasyr, Morotskaka med cream cheese-glasyr och Kaffe & choklad gjord på kaffesump.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/pressbyran/pressreleases/ny-undersoekning-visar-bananer-saerskilt-utsatta-foer-svinn-pressbyraan-lanserar-banankaka-paa-raeddade-bananer-3312417

 

Bild: press Pressbyrån