Kultur / Fritid Teknik / Prylar
Publicerat: 2013-12-09

Spaning

Printa din in egen nyckel till Erebor

Printa din in egen nyckel till Erebor

Lagom till julhelgerna har den senaste filmen baserad på Tolkiens bästsäljande böcker premiär. Denna gång handlar det om den andra delen i trilogin om Bilbo’s äventyr. En av alla samarbetspartners kring filmen är Microsoft. Som en del i deras kampanj i samband med filmen har man valt att erbjuda fans till filmerna att ladda hem ritningar för att via en 3D-skrivare skriva ut sin egen nyckel till Erebor. Nyckeln spelar en viktig roll i den kommande filmen.
Även företagen bakom den kommande filmen Ender’s Game har meddelat att de kommer att erbjuda fans att beställa egna 3d-printade rekvisita från filmen. Där kommer man dock inte att kunna ladda ner själva ritningen. Det här något vi kommer att få se allt mer av framöver. Frågan är dock hur företagen som licensierat rättigheterna för att sälja prylar från filmerna ställer sig till detta?
Läs mer på: http://community.advertising.microsoft.com/msa/en/global/b/blog/archive/2013/12/02/microsoft-warner-bros-first-ad-campaign-hobbit-3d-printer-.aspx
http://www.thehobbit.com/