Hälsa / Träning
Publicerat: 2013-01-23

Spaning

Ruffie

Ruffie

Så här i början på året ska nyårslöften kring en sund och mer aktiv livsstil infrias, samtidigt som de nya träningstrenderna haglar över oss. Det stora, och ständigt föränderliga, utbudet av träningsmetoder kan verka minst sagt förvirrande, då det således inte bara är det lokala gymmet som numera erbjuder träningsmöjligheter.
Ruffie kallas en ny träningsform. Träningsredskap utgörs av respektive träningspartner. Träningen består av styrka, konditions, balans och koordinationsövningar, och ska kunna genomföras oavsett fysisk miljö, både inomhus och utomhus. Ruffie som träningsform utvecklades för ca två år sedan, och har sedan dess tilltagit i poppularitet (Ruffieklasser finns numera på flera gym, ca 90 instruktörer har utbildats, samt så utövas träningen aktivt på Medborgarplatsen och i Vasaparken i Stockholm ).
Denna träningstrend tror jag kommer att bli allt mer vanlig i en snar framtid. I vårt allt mer individualiserade samhälle, där merparten av vår tid förläggs till karriär och familjeliv, blir möjligheten till att träffa bekanta och skapa kontakter med nya människor i samband med träning och en sund livsstil allt mer attraktiv, något som ovanstående träningsform möjliggör.
Läs gärna mer på: http://www.direktpress.se/sodermalmsnytt/Nyheter/Ett-ruffigt-lyft-for-traningen/