Resa
Publicerat: 2013-02-13

Spaning

Stay Local. Meet a Local. Be a Berliner.

Stay Local. Meet a Local. Be a Berliner.

Hur många gånger har man inte rest till ett nytt land, en ny stad och där hamnat i turistfällan? Stått i milslånga köer, vandrat på opersonliga gator och betalat allt för mycket i entre på stadens museum?
Så vem ska man egentligen fråga för genuina tips som sträcker sig utanför kommersens turiststråk? En lokalbo såklart! Det är konceptet för Plus One Berlin (http://www.plusoneberlin.com/), en enrums lägenhet i Berlins bohemiska och hippa kvarter, Neukölln. För 120 Euro får man ett stilrent, arkitektritat rumt i återvunnet trä, allt med fokus på detaljer.
Konceptet ‘Plus One’ erbjuder inte endast boende utan ger besökaren en möjlighet att upptäcka den del av staden som endast lokalbefolkningen ser. En helt fantastisk idé! Du bokar ett möte med en av hotellets 28 handplockade Berlinare, alla utvalda för sin kunskap och passion om staden (olika nationaliteter, intressen och yrken). Träffa en DJ eller en barista och ta reda på vilka platser du ska besöka. Vilka är stadens mest hippaste restauranger för stunden? Vilka konstutställningar går av stapeln just detta datum och vilka butiksevent kan jag besöka?
Som ‘plus one’ får du insikt i livet som lokalbo. Helt genialiskt faktiskt!
Insikten för detta är att lägenhetstrenden i kombination med lokala anknytningar är ett intressant koncept, när kommer andra länder och städer som Stockholm ta del av konceptet? Enligt mig är det bara en tidsfråga och jag skulle mer än gärna ställa upp som lokalbo ‘plus one’!