Resa
Publicerat: 2020-02-03

Spaning

Resetrender 2020 från Ticket

Resetrender 2020 från Ticket

Resebyrån Ticket har listat de viktigaste resetrenderna inför det kommande året. Trendspaningen visar att inför det nya decenniet gäller ett mer hållbart och medvetet resande, med fokus på nya, lite mindre besökta resmål, avslappning och hälsa – gärna med naturen i centrum.
De trender man lyfter fram är:

  • Motarbeta överturism, det är en ökande trend att besöka så kallade second cities – att inte besöka ett lands mest populära stad eller turistort, utan att istället välja mindre besökta platser med betydligt färre turister.
  • Fokus på avslappning och utloggning, en trend där avslappning står i centrum. Detta handlar nödvändigtvis inte om att gå tillbaka till att bara slappa på en solstol, men att fokusera på att semestern ska ge total avkoppling, lugn och ro, och inte minst att logga ut från så många digitala kanaler som möjligt.
  • Holistisk hälsa i fokus – naturen i centrum, fler efterfrågar vällagad, ekologisk, nyttig och god mat under semestern, lägger ofta till något träningspass – som gärna får vara exempelvis lugnare yoga, som ger avslappning.
  • Senarelagda bokningar, trenden att boka sin utlandsresa tidigare och tidigare, som Ticket har sett under flera år bakåt, ser ut att både avstanna och vända. I år bokar svenska resenärer sin semesterresa utomlands tätare inpå avresedatumet än tidigare.
  • Hållbarhet – en del av att upptäcka världen, Svenskar, generellt sett mycket beresta, ställer allt högre krav på aktörer i branschen att utveckla mer hållbara semesterlösningar.

 
Källa: https://via.tt.se/data/attachments/00701/dc822101-dcee-41bd-ade8-e0b274dbb890.pdf
 
Bild: Press Ticket