Stockholmare mest intresserade av mikrobryggt öl

Under de senaste åren har intresset för mikrobryggt öl exploderat och det finns nu över 130 mikrobryggerier runtom i landet. Allt fler krogar i storstäderna säljer mer mikrobryggd IPA än stor stark. Enligt den riksrepresentativa undersökning Trendrapporten Mikrobryggt öl som genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Galatea finns det dock stora variationer i ölintresset runt om i Sverige.

Högsta kunskapen och intresset för mikrobryggt öl finns i Stockholm bland främst män. Över hälften av Stockholmarna vet vad ett mikrobryggt öl är och 40 procent har även koll på vad en IPA är. Det lägsta resultatet kunskapsmässigt finns i sydöstra Sverige. Resultatet i undersökningen visade att 73 procent av kvinnorna och 93 procent av de svenska männen någon gång dricker öl. En fjärdedel av svenskarna tror att de kommer dricka mer mikrobryggt öl i framtiden mot vad de gör idag. I Stockholm tror en av tre invånare att de kommer att öka sin konsumtion av mikrobryggt öl.

Läs mer om undersökningen här: http://www.mynewsdesk.com/se/galatea/pressreleases/ny-rapport-intresset-foer-mikrobryggt-oel-varierar-stort-i-landet-992544