Mat / Dryck
Publicerat: 2014-05-12

Spaning

Stockholmare mest intresserade av mikrobryggt öl

Stockholmare mest intresserade av mikrobryggt öl

Under de senaste åren har intresset för mikrobryggt öl exploderat och det finns nu över 130 mikrobryggerier runtom i landet. Allt fler krogar i storstäderna säljer mer mikrobryggd IPA än stor stark. Enligt den riksrepresentativa undersökning Trendrapporten Mikrobryggt öl som genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Galatea finns det dock stora variationer i ölintresset runt om i Sverige.
Högsta kunskapen och intresset för mikrobryggt öl finns i Stockholm bland främst män. Över hälften av Stockholmarna vet vad ett mikrobryggt öl är och 40 procent har även koll på vad en IPA är. Det lägsta resultatet kunskapsmässigt finns i sydöstra Sverige. Resultatet i undersökningen visade att 73 procent av kvinnorna och 93 procent av de svenska männen någon gång dricker öl. En fjärdedel av svenskarna tror att de kommer dricka mer mikrobryggt öl i framtiden mot vad de gör idag. I Stockholm tror en av tre invånare att de kommer att öka sin konsumtion av mikrobryggt öl.
Läs mer om undersökningen här: http://www.mynewsdesk.com/se/galatea/pressreleases/ny-rapport-intresset-foer-mikrobryggt-oel-varierar-stort-i-landet-992544