Resa
Publicerat: 2021-04-15

Spaning

Stort resesug

Stort resesug

Reseplattformen Booking.com har genomfört en undersökning med fler än 28 000 resenärer i 28 länder för att ta reda på vad resenärer känner sig mest hoppfulla om när det blir säkert att resa igen, och vilket stöd de anser att resebranschen behöver för att komma på fötter igen. Trots att vi ännu inte nått mållinjen för pandemin känner sig mer än två tredjedelar av svenska resenärer (68 %) mer hoppfulla när det gäller att resa under 2021. Bland svenska resenärer uppger även 65 % att eftersom de inte hade möjlighet att resa som vanligt under 2020, så är deras längtan att resa desto större under 2021.
Förtroendet för vacciner är stort, och över hälften (56 %) av svenska resenärer säger att de inte kommer att resa utomlands förrän de har vaccinerats, en siffra som ökar till 74 % för de som är över 55 år gamla, medan 55 % av de globala resenärerna enbart kommer att resa till länder som har implementerat vaccinationsprogram. Men det råder fortfarande viss tvekan och drygt en av fyra (27 %) är fortfarande är skeptiska till huruvida ett vaccin verkligen kommer att bidra till att göra resandet säkrare.
Trots att svenskarna för det mesta känner sig optimistiska uppger de att det har varit påfrestande att inte kunna resa som vanligt under 2020, vilket har haft en betydande inverkan på deras välbefinnande. 49 % uppger att de har upplevt en negativ inverkan på deras mentala hälsa och 41 % har känt sig fängslade i sitt eget hem på grund av reserestriktioner.
55 % säger att resor är viktigare för dem nu än före pandemin. Nästan två tredjedelar (62%) av resenärerna skulle till och med gå så långt som att säga att de hellre skulle åka på semester år 2021 än hitta den sanna kärleken. Samtidigt skulle 63% prioritera resor framför framgång på jobbet, och därmed hellre åka på semester än att bli befordrad.
 
Källa: https://news.booking.com/sv-sv/bookingcom-kastar-ljus-pa-resenaerernas-optimism-och-hoppet-om-att-kunna-resa-igen/
 
Bild: Press Booking.com