Kultur / Fritid
Publicerat: 2018-05-22

Spaning

Svensk elitserie i e-sport startas

Svensk elitserie i e-sport startas

I ett försök att få mer struktur i den svenska esporten lanseras nu Svenska Elitserien där regionsbaserade lag gör upp om priser värda 750 000 kronor. Seriespelet baseras på det populära spelet Counter Strike. Under hösten startar första omgången av Svenska Elitserien. Serien frontas av e-sportprofilerna Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson. Formatet inspireras av andra etablerade sporter där seriespelet blivit ett sätt för spelare att visa upp sin talang.
Kvalet till serien spelas i slutet på augusti och är indelat i fyra geografiska regioner i Sverige. De tre lag som klarar sig bäst i respektive region kvalificerar sig till första säsongen av Elitserien CS:GO. De lag som inte klarar att kvalificera sig hamnar i stället i Regionsserierna för en chans till uppflyttning nästa säsong.
Det är dessutom inte bara äran som lagen i Elitserien tävlar om. I samband med lanseringen offentliggjordes även att prispotten för serien, med både pengar och gamingprylar inräknat, uppgår till 750 000 kronor.
http://www.secsgo.se/