Hem / Boende Kultur / Fritid
Publicerat: 2015-10-12

Spaning

Svenska husdjur tar plats

Svenska husdjur tar plats

En ny global undersökning med mer än 10 000 respondenter, däribland svenska djurägare visar vilket inflytande husdjuren har i svenska hem och hur vi väljer att umgås med våra husdjur. Nästan var tionde svensk djurägare i undersökningen (8%) låter sitt husdjur bestämma mest i hemmet, medan 4 av 10 (40%) uppger att bestämmanderätten är delad mellan husse/matte och husdjuret. Husdjurets inflytande i hemmet visas också genom att fler än 6 av 10 svenska djurägare (64%) ger husdjuren fri tillgång till möblerna. Nästen hälften av de svenska djurägarna (49%) låter också deras husdjur sova i samma säng som de själva. Motsvarande siffra bland tyskar och fransmän är 30%.
Slitaget som husdjuren orsakar leder till att vi renoverar mer om vi är husdjursägare. Mer än en tredjedel (38%) av de svenska hund- och kattägarna har genomfört renoveringar de senaste två åren på grund av djuren och det vanligaste är att man har gjort om i trädgården. Men framförallt är husdjuren en källa till glädje. Hela 86% av de svenska djurägarna anser att husdjuret gör dem glada och 85% anser att husdjuret skapar trivsel hemma. Och det handlar inte bara om husse och matte. 77% uppger att husdjuret faktiskt gör hela familjen glad.
Läs mer om undersökningen här: http://www.mynewsdesk.com/se/houzz/pressreleases/svenska-husdjur-har-stort-inflytande-hemma-1233017