Resa
Publicerat: 2022-06-01

Spaning

Svenskarna lägger mer pengar på semestern i sommar

Svenskarna lägger mer pengar på semestern i sommar

Årets sommar blir den första på flera år helt utan restriktioner och det påverkar semesterplanerna. Var tredje svensk kommer att lägga mer pengar på semestern i år, medan bara var tionde kommer att skära ned på semesterbudgeten. Samtidigt kommer åtta av tio svenskar att stanna i landet. Det visar en ny Sifo-undersökning som genomförts på uppdrag av betalbolaget Ecster. Hälften uppger att de kommer att spendera lika mycket pengar som 2021 och 11 procent kommer att spendera mindre. De flesta kommer främst att lägga pengar på resor och upplevelser, men även restaurangbesök samt god mat och dryck hemma kommer att prioriteras.
De flesta svenskar planerar dock att stanna kvar i Sverige under sommaren. Nästan åtta av tio svarar att de kommer att semestra hemma eller i egen sommarstuga. 21 procent uppger att de ska åka utomlands. Av dem som ska semestra i Sverige i år säger 18 procent att det är på grund av oroligheterna i världen som de inte tänker resa någonstans. Över hälften (56 procent) uppger att de alltid semestrar i Sverige och var tionde person har fått upp ögonen för semester i Sverige de senaste åren.
 
Källa: https://via.tt.se/pressmeddelande/svenskarna-lagger-mer-pengar-pa-semestern-men-avstar-utlandsresa?publisherId=1191534&releaseId=3323160
 
Bild: press Ecster