Teknik / Prylar
Publicerat: 2019-02-14

Spaning

Tele2 lanserar eSIM

Tele2 lanserar eSIM

Det traditionella sim-kortet är snart ett minne blott då funktionaliteten nu byggs in i mobiltelefoner, surfplattor och andra uppkopplade enheter. Tele2 är en av de första operatörerna i Sverige att lansera eSIM till mobiltelefoner och först ut med funktionaliteten är Iphone XR och XS.
eSIM (embedded sim) är en ny teknologi som fungerar på samma sätt som ett fysiskt sim-kort, förutom att det är inbyggt i produkten. Det ersätter med andra ord mobiltelefonens traditionella sim-kort och underlättar för användaren som inte behöver hålla koll på ett plastkort, eller kan välja att kombinera sitt fysiska sim-kort med ett eSIM och ha två abonnemang i samma mobiltelefon.
Den nya teknologin kommer göra det enklare för kunder på flera sätt. Ett eSIM går inte att tappa bort, och det underlättar byte av nummer eller uppstart av en ny mobil då det framöver inte måste skickas till kunder. En ytterligare fördel är att det blir lättare att koppla upp små enheter som inte har plats för fysiska sim-kort, till exempel smartklockor, termostater och larm. Inledningsvis lanserar Tele2 eSIM till privatkunder med Iphone XR och XS. Senare under första kvartalet kommer funktionaliteten även lanseras för Tele2s företagskunder.
Läs mer: www.tele2.se/handla/esim