Trädgårds-trenderna för 2019

Elmia Garden Trends presenterar nu trädgårdstrenderna för 2019. Trenderna för 2019 har fått namnen Moving with Nature, Happy Gardener och Green Decadence. På Elmia Garden Trends 2019 finns det mer information om trenderna med bland annat växtförslag, färgval och inspirationsbilder.

Trenden ”Moving with Nature” beskrivs som: ”Den naturliga, miljömedvetna trenden. Vi låter det naturliga landskapet flytta in i våra trädgårdar, både när det kommer till form och val av växter. Träd som björk och tall, som är så självklara på våra breddgrader att vi inte tänker på att dem, är fantastiskt vackra i trädgårdsrummet.”

Trenden Happy Gardener beskrivs som: ” Den glada trädgårdsodlaren får spela huvudrollen i trenden ”Happy Gardener” Den står för det humoristiska och vardagliga. Vi vurmar för det enkla och anspråkslösa.”

Trenden Green Decadence beskrivs som: ”Trenden är lyxigt elegant, vi kliver in i den formellt klippta trädgården med gröna buskar som är klippta i runda och kvadratiska former. För en ny spännande känsla kombineras detta med ett dramatiskt växtval.”

Trenderna för 2019 presenteras av Elmia Garden och har tagits fram i samarbete med Blink, Swedish Fashion Council och trädgårdsdesignern Jan Rundgren.

Läs mer (kräver registrering), https://www.elmia.se/gardentrends2019/